Categories Menu

Raugai ir fermentai

Raugai – tai natūrali medžiaga, naudojama maisto pramonėje. Jie pasižymi gebėjimu vieną medžiagą keisti kita, o dėl skirtingų jose esančių bakterijų, gaunami vis kitokie produktai. Pavyzdžiui, į pieną patekusios skirtingų rūšių bakterijos jį paverčia jogurtu, kefyru, grietine, varške, sūriu. Priklausomai nuo to, kiek raugo įdėsime, priklausys gauto produkto konsistencijos tirštumas, taigi, įsigijus natūralaus raugo, patiems galima sukurti gaminį, kuris geriausiai atspindi mūsų skonį. O kas svarbiausia – be jokių kenksmingų medžiagų.

Naudingosios raugų savybės

Raugų sudėtyje negali būti jokių GMO (genetiškai modifikuotų organizmų), kadangi tai turėtų rimtų pasekmių žmonių ar gyvūnų organizmams. T.y. rauge esančios bakterijos, probiotikai stiprina mūsų organizmo gerąsias bakterijas ir tik įsivaizduokite, jei jos sustiprintų infekcijas sukeliančius mikroorganizmus – jie taptų atsparūs antibiotikams ir žmonėms net menkiausios infekcijos galėtų sukelti rimtų pasekmių, kai kuriais atvejais netgi mirtį. Mūsų parduodami gaminiai visiškai saugūs, nuolat atliekami jų laboratoriniai tyrimai, todėl tik pagerins bendrą savijautą ir organizmo būklę, savijautą.

Žmonės vis labiau rūpinasi valgomo maisto kokybe, todėl daugelis atidžiau tikrina produktų etiketes. Mes siūlome natūralius raugus, kurių sudėtyje nėra konservantų, tirštiklių, skonio priedų, todėl su jais pagamintus gaminius galima vartoti kiekvieną dieną. Tai padeda sustiprinti esamą organizmo būklę, imunitetą, gerina žarnyno mikroflorą ir kovoja su kenksmingais mikroorganizmais. Dėl to, gamintojai, kurie orientuojasi į ateities perspektyvas ir yra suinteresuoti sveiku produktu, gali pasikliauti mūsų parduodamais raugais. Natūralaus raugo sudėtyje nerasime jokio cukraus ir jo pakaitalų, hidrinto aliejaus pėdsakų, kurie neigiamai veikia ir teršia mūsų organizmą.

Rauginti pieno produktai dėl juose esančių bakterijų yra itin naudingi žmogui, ypač žarnyno veiklai, kurią stabilizuoja ir padeda išlaikyti normalią jos veiklą, šios bakterijos padeda organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis, prisideda prie geresnės asmens savijautos. Dėl to šie gaminiai yra tinkami įvairaus amžiaus vartotojams, įskaitant ir mūsų mažąsias atžalas.
Raugai, naudojami maisto produktuose, pailgina jų galiojimo trukmę, suteikia galimybę gamintojams pasiūlyti didesnį skirtingų gaminių asortimentą. Iš pradžių raugas laikomas atskirai nuo pieno ir tik sujungus juos kartu, raugas pradeda veikti. Taip mūsų klientai gali pasigaminti šviežią norimą gaminį bet kuriuo jam patogiu metu. Tai daug geriau nei parduotuvėse įsigyjami jau paruošti gaminiai, kuriuose įdėta specialių priedų, ilginančių jų galiojimo trukmę. Tai įrodo faktas, jog natūralūs, namie su raugu pagaminti pieno produktai, laikomi šaldytuve, tinkami naudoti tris-keturias paras, o parduotuvėse įsigytus jau paruoštus gaminius galima vartoti apie dvi savaites…

Natūralus raugas ne tik raugina pieną, padeda sukurti skirtingus jo produktus, bet gali atstoti ir pakeisti mieles kildinant kepinius. Pavyzdžiui, norint išsikepti naminės duonos nebūtina namie turėti specialių prieskonių, medžiagų, duonos raugą galima pagaminti labai paprastai. Tai nesudėtingas procesas, tik pareikalaus šiek tiek laiko ir kantrybės. Gaminant tokį raugą į specialų stiklinį ar molinį indą kasdien įdedama reikalingų sudėtinių dalių, pavyzdžiui, šiuo atveju duonos raugui pagaminti reikės kiekvieną dieną dėti tą patį kiekį miltų ir vandens. Papildžius mišinį, jį reikia pamaišyti ir palikti toliau raugintis. Šiltoje temperatūroje, priklausomai nuo kiekio, mišinys tinkamu tampa maždaug per penkias dienas. Atskyrus dalį raugo jis sumaišomas su miltais, vandeniu ir gaunama duonos kepimui tinkama tešla.

Raugus parduodame individualių žmonių namų poreikiui, tiekiame juos pieno produktų gamybos pramonėms ir ūkininkams. Mūsų klientai turi galimybę įsigyti aukštos kokybės maisto pramonei pritaikytus raugus, kurie padės sukurti sveikus, norimos konsistencijos ir skonio gaminius.

Virškinimo fermentai sveikam gyvenimui

Fermentai – tai baltymai, kurie gali būti aptikti gyvose organizmų ląstelėse. Šie biologiniai katalizatoriai reguliuoja įvairias biologines reakcijas, iš kurių viena svarbiausių yra virškinimas. Tam, kad virškinimas būtų subalansuotas ir organizmas lengvai pasisavintų maistingąsias medžiagas, svarbu, kad vyktų natūrali apytaka ir organizme visuomet būtų reikiamas fermentų kiekis. 

Šiais laikais susiduriame su viena opiausių problemų – fermentų nepakankamumu, dažnas patiria įvairias virškinimo problemas. Ko gero net nereikia sakyti, jog virškinimas didele dalimi lemia mūsų gerą jauseną ir emocinę būklę. Todėl tam, kad būtų atstatytas reikiamas virškinimo fermentų kiekis, svarbu pasirūpinti sveika mityba. 

Sveikai mitybai reikalingi aukštos kokybės produktai, o jų gamybai – patikima ir profesionali maisto pramonės technika. Sužinokite daugiau apie tai, kokiomis savybėmis pasižymi virškinimo fermentai, kokios būna jų rūšys ir atraskite patikimą techniką pieno pramonei ir kokybiškų maisto produktų gamybai.

Virškinimo fermentų rūšys

Virškinimo fermentus būtų galima skirstyti pagal jų prijungiamus ir skaidomus substratus. Egzistuoja kelios virškinimo fermentų rūšys: peptidazės ir proteazės, amilazės, nukleazės bei lipazės. Nors ir kiekvienas šių fermentų susidaro žmogaus organizme, natūralu, kad kartais kurių nors iš jų gali pritrūkti. Tam į pagalbą ateina maisto pramonė ir modernios bei pažangios technologijos, kuriomis naudojantis pasiekiami efektyvūs rezultatai ir aukšta produktų kokybė.

Profesionalumas pieno pramonėje

Mūsų įmonė jau daug metų specializuojasi į modernių įrenginių pieno pramonei tiekimą. Esame vieni geriausių įrangos tiekėjų Lietuvoje ir rūpinamės, kad pieno produktų gamybai būtų suteikta kokybiška, aukštos klasės techninė įranga ir užtikrinta tinkama higiena. Siekdami užtikrinti geriausią kokybę, nuolatos bendradarbiaujame su Europoje pirmaujančiais maisto pramonės įrangos gamintojais, kurių produkcija atitinka visus Europos Sąjungos keliamus reikalavimus.  

Virškinimo fermentai geram, sveikam ir subalansuotam gyvenimui! Padedame priimti maisto pramonės sprendimus ir surasti tai, ko ieškote.