Raugai – tai natūrali medžiaga, naudojama maisto pramonėje. Jie pasižymi gebėjimu vieną medžiagą keisti kita, o dėl skirtingų jose esančių bakterijų, gaunami vis kitokie produktai. Pavyzdžiui, į pieną patekusios skirtingų rūšių bakterijos jį paverčia jogurtu, kefyru, grietine, varške, sūriu. Priklausomai nuo to, kiek raugo įdėsime, priklausys gauto produkto konsistencijos tirštumas, taigi, įsigijus natūralaus raugo, patiems galima sukurti gaminį, kuris geriausiai atspindi mūsų skonį. O kas svarbiausia – be jokių kenksmingų medžiagų.
Naudingosios raugų savybės
Raugų sudėtyje negali būti jokių GMO (genetiškai modifikuotų organizmų), kadangi tai turėtų rimtų pasekmių žmonių ar gyvūnų organizmams. T.y. rauge esančios bakterijos, probiotikai stiprina mūsų organizmo gerąsias bakterijas ir tik įsivaizduokite, jei jos sustiprintų infekcijas sukeliančius mikroorganizmus – jie taptų atsparūs antibiotikams ir žmonėms net menkiausios infekcijos galėtų sukelti rimtų pasekmių, kai kuriais atvejais netgi mirtį. Mūsų parduodami gaminiai visiškai saugūs, nuolat atliekami jų laboratoriniai tyrimai, todėl tik pagerins bendrą savijautą ir organizmo būklę, savijautą.
Žmonės vis labiau rūpinasi valgomo maisto kokybe, todėl daugelis atidžiau tikrina produktų etiketes. Mes siūlome natūralius raugus, kurių sudėtyje nėra konservantų, tirštiklių, skonio priedų, todėl su jais pagamintus gaminius galima vartoti kiekvieną dieną. Tai padeda sustiprinti esamą organizmo būklę, imunitetą, gerina žarnyno mikroflorą ir kovoja su kenksmingais mikroorganizmais. Dėl to, gamintojai, kurie orientuojasi į ateities perspektyvas ir yra suinteresuoti sveiku produktu, gali pasikliauti mūsų parduodamais raugais. Natūralaus raugo sudėtyje nerasime jokio cukraus ir jo pakaitalų, hidrinto aliejaus pėdsakų, kurie neigiamai veikia ir teršia mūsų organizmą.
Rauginti pieno produktai dėl juose esančių bakterijų yra itin naudingi žmogui, ypač žarnyno veiklai, kurią stabilizuoja ir padeda išlaikyti normalią jos veiklą, šios bakterijos padeda organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis, prisideda prie geresnės asmens savijautos. Dėl to šie gaminiai yra tinkami įvairaus amžiaus vartotojams, įskaitant ir mūsų mažąsias atžalas.
Raugai, naudojami maisto produktuose, pailgina jų galiojimo trukmę, suteikia galimybę gamintojams pasiūlyti didesnį skirtingų gaminių asortimentą. Iš pradžių raugas laikomas atskirai nuo pieno ir tik sujungus juos kartu, raugas pradeda veikti. Taip mūsų klientai gali pasigaminti šviežią norimą gaminį bet kuriuo jam patogiu metu. Tai daug geriau nei parduotuvėse įsigyjami jau paruošti gaminiai, kuriuose įdėta specialių priedų, ilginančių jų galiojimo trukmę. Tai įrodo faktas, jog natūralūs, namie su raugu pagaminti pieno produktai, laikomi šaldytuve, tinkami naudoti tris-keturias paras, o parduotuvėse įsigytus jau paruoštus gaminius galima vartoti apie dvi savaites…
Natūralus raugas ne tik raugina pieną, padeda sukurti skirtingus jo produktus, bet gali atstoti ir pakeisti mieles kildinant kepinius. Pavyzdžiui, norint išsikepti naminės duonos nebūtina namie turėti specialių prieskonių, medžiagų, duonos raugą galima pagaminti labai paprastai. Tai nesudėtingas procesas, tik pareikalaus šiek tiek laiko ir kantrybės. Gaminant tokį raugą į specialų stiklinį ar molinį indą kasdien įdedama reikalingų sudėtinių dalių, pavyzdžiui, šiuo atveju duonos raugui pagaminti reikės kiekvieną dieną dėti tą patį kiekį miltų ir vandens. Papildžius mišinį, jį reikia pamaišyti ir palikti toliau raugintis. Šiltoje temperatūroje, priklausomai nuo kiekio, mišinys tinkamu tampa maždaug per penkias dienas. Atskyrus dalį raugo jis sumaišomas su miltais, vandeniu ir gaunama duonos kepimui tinkama tešla.
Raugus parduodame individualių žmonių namų poreikiui, tiekiame juos pieno produktų gamybos pramonėms ir ūkininkams. Mūsų klientai turi galimybę įsigyti aukštos kokybės maisto pramonei pritaikytus raugus, kurie padės sukurti sveikus, norimos konsistencijos ir skonio gaminius.
Raugai pieno pramonei
Mūsų siūlomai pieno raugai apima platų gaminių asortimentą – raugintiems pieno pieno produktams (varškė, grietinė, jogurtas kt.) iki ilgai brandintų sūrių.
Mezofilinės raugo kultūros yra skirtos tiesioginiam inokuliavimui gamintuve, o praktiškas vienos dozės pakelis leidžia optimizuoti gamybos procesą. Kiekvieną kultūrą lydi fagospecifinė rotacinė kultūra, siekiant išvengti fagų susidarymo aplinkoje.
- Jogurto raugas
Jogurtas – pieno produktas, gaunamas rauginant termofilinėmis/mezofilinėmis kultūromis rauginant pasterizuotą pieną su kitais pieno produktais arba be jų. Produktas privalo turėti daug gyvybingų raugo mikroorganizmų. Galima naudoti šių rūšių jogurtams:
- Termostatiniu būdu gaminamui jogurtui
- Rezervuariniu būdu gaminamui jogurtui
- Geriamam jogurtui
Mūsų siūlomi raugai Jogurtui:
Kompozicija | Pritaikymas |
Streptococcus salivarius subsp.thermophilus Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris | Jogurtui |
Streptococcus salivarius subsp.thermophilus |
Dėl kainos bei specifinių jūsų poreikių kreipkitės į mus ir padėsime surasti tinkamą sprendimą
- Kefyro raugas
Kefyras – tai rūgštaus skonio ir kreminės konsistencijos rauginto (fermentuoto) pieno produktas, gaunamas pieną rauginant kefyro grūdeliais bakterinės fermentacijos metu. Grūdeliuose esantis mikroorganizmų (bakterijų ir mielių) mišinys kartu su kazeinu ir sudėtiniu cukrumi (polisacharidais), sąveikauja tarpusavyje gaminant unikalų fermentuotą pieno produktą.
Mūsų siūlomi mezofiliniai raugai kefyrui padės Jums pagaminti norimos konsistencijos ir skonio kefyrą:
Kompozicija | Pritaikymas |
Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus | Kefyras didelio tirštumo ir mažai dujų |
Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus Saccaromyces cerevisiae | Kefyras didelio tirštumo ir daug dujų |
Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris Saccharomyces unisporus | Kefyras didelio tirštumo ir daug dujų |
Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris Saccharomyces unisporus | Kefyras mažo tirštumo ir mažai dujų |
- Grietinės raugas
Grietinė – riebus rūgštus pieno produktas, gautas surauginus grietinėlę grynų pieno rūgšties bakterijų raugu kurios išskiria didesni kiekį aromatinių junginių. Raugai skirti šių rūšių grietinei:
- Termostatiniu būdu gaminamai grietinei
- Rezervuariniu būdu gaminamai grietinei
Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Streptococcus salivarius subsp. thermophilus Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris | Grietinei |
- Raugai sūriams
Sūriams siūlome itin platų pasirinkimą raugų: varškė, minkštieji sūriai, feta, čederas, pasta fillata (mozzarella), grana ir kiti. Raugai yra sukurti tam tikrai specifiniai sūrių gamybai suteikiantys charakteringą skonį, aromatą, tekstūrą. Dėl specifinio poreikio susisiekime ir rasime tinkamą sprendimą atitinkantį jūsų gamybos poreikius.
- Apsauginės kultūros
Apsauginės kultūros iš esmės susideda iš bakterijų, kurios buvo specialiai atrinktos dėl jų gebėjimo slopinti patogeninių organizmų ar mikrobiologinių gedimo veiksnių augimą ir turi GRAS (paprastai laikomos saugiomis) statusą. Taigi šios bakterijų rūšys yra visiškai natūralios, todėl ženklinant maisto produktus yra naudingos „žaliosios“ naudos, o paklausa didėja. Apsauginės kultūros, gamindamos specifinius metabolitus, tokius kaip organinės rūgštys (pieno, acto ir propioninė rūgštys), turi antimikrobinį poveikį ir dalyvauja konkurencinėje atskirtyje, kai nukonkuruoja maistinių medžiagų ir oksidacinį agentą, be to, gali dalyvauti žinomame reiškinyje. kaip kvorumo nustatymas – kur jie „jaučia“ savo aplinką ir koreguoja savo veiklą, kad galėtų susidoroti su šiais naujais iššūkiais. Jei norėtumėte sužinoti daugiau apie apsauginių kultūrų pritaikymą jūsų naudojamai produkcijai susisiekime.
- Probiotikai
Probiotikai – tai gyvų mikroorganizmų kultūros bei jų mišiniai, kurie teikia naudą žmogaus ar gyvulio organizmui, palaikydami ar gerindami žarnyno mikrofloros balansą, tai suteikia papildomą vertę vartotojui.
Lactobacillus acidophilus | Jogurtams, sūriams, rauginti produktai |
Lactobacillus casei | |
Lactobacillus casei subsp. rhamnosus | |
Lactobacillus helveticus | |
Lactobacillus plantarum | |
Bifidobacterium bifidum | |
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus Bifidobacterium bifidum Lactobacillus acidophilus | Rauginti produktai, geriami jogurtai |
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus Bifidobacterium bifidum Lactobacillus acidophilus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus |
- Aromatinės kultūros
Kartu su sūrio kultūromis naudojamos praturintos aromatinės ir skoninės sūrių savybės.
Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii | Gruyer, Eldamer, Emmental |
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis | Šviežiems, minkštiems, puskiečiams sūriams su akimis |
Lactobacillus fermentum | |
Lactobacillus delbrueckii subp. bulgaricus | |
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris |
Mikroorganizmų kultūros žemės ūkiui
- Siloso inokuliantai
Tinkamai paruoštas pašaras yra ekonominės sėkmės garantas, taupantis kaštus ir didinantis efektyvumą. Pritaikyti siloso inokuliantai gali padėti išlaikyti silosą kokybišką ir apsaugoti nuo antrinės fermentacijos. Siloso temperatūros kilimas yra pirminis indikatorius, parodantis energijos praradimą pašare. Su inokuliantais Jūs turite galimybę kontroliuoti silose vykstančius pokyčius. Tai teisingas pasirinkimas norint išsaugoti energija bei palaikyti tinkamą pašarą jūsų gyvuliams.
Geras silosas = Geras pienas
Bet koks užteršimas gali padidint sporų kiekį piene. Tinkama pienarūgščių mikroorganizmų dozė yra itin svarbi ne tik siekiant užtikrinti norimą fermentacijos lygį, bet ir garantuoti patogenų inhibiciją ir išlaikyti siloso kokybę.
Greitas rūgštingumo pasiekimas, užtikrina:
- Ankstyvą silosą naudojimą
- Užtikrinamas siloso saugumas ir maistingumas
- Geresnė gyvulių sveikata ir produktyvumas
KOKYBĖ IR SAUGUMAS YRA PRIORITETAS!
- Lb. plantarum kontroliuoja siloso rūgštinimo procesą, inhibuoja nepageidaujamos mikrofloros vystymąsi ir išsaugo sausąsias medžiagas.
- Užtikrina saugesnį, maistingesnį ir skanesnį silosą
- Užtikrinama gyvulių gerovė, didesnis pelningumas ir geresnė galutinio produkto kokybė
- Tinkamas naudoti ekologinėje gamyboje
Tinka ruošti šienainį bei kukurūzų silosą
Pabendraukime ir padėsime rasti tinkamą sprendimą Jums!