Categories Menu

Raugai ir fermentai

Raugai – tai natūrali medžiaga, naudojama maisto pramonėje. Jie pasižymi gebėjimu vieną medžiagą keisti kita, o dėl skirtingų jose esančių bakterijų, gaunami vis kitokie produktai. Pavyzdžiui, į pieną patekusios skirtingų rūšių bakterijos jį paverčia jogurtu, kefyru, grietine, varške, sūriu. Priklausomai nuo to, kiek raugo įdėsime, priklausys gauto produkto konsistencijos tirštumas, taigi, įsigijus natūralaus raugo, patiems galima sukurti gaminį, kuris geriausiai atspindi mūsų skonį. O kas svarbiausia – be jokių kenksmingų medžiagų.

Naudingosios raugų savybės

Raugų sudėtyje negali būti jokių GMO (genetiškai modifikuotų organizmų), kadangi tai turėtų rimtų pasekmių žmonių ar gyvūnų organizmams. T.y. rauge esančios bakterijos, probiotikai stiprina mūsų organizmo gerąsias bakterijas ir tik įsivaizduokite, jei jos sustiprintų infekcijas sukeliančius mikroorganizmus – jie taptų atsparūs antibiotikams ir žmonėms net menkiausios infekcijos galėtų sukelti rimtų pasekmių, kai kuriais atvejais netgi mirtį. Mūsų parduodami gaminiai visiškai saugūs, nuolat atliekami jų laboratoriniai tyrimai, todėl tik pagerins bendrą savijautą ir organizmo būklę, savijautą.

Žmonės vis labiau rūpinasi valgomo maisto kokybe, todėl daugelis atidžiau tikrina produktų etiketes. Mes siūlome natūralius raugus, kurių sudėtyje nėra konservantų, tirštiklių, skonio priedų, todėl su jais pagamintus gaminius galima vartoti kiekvieną dieną. Tai padeda sustiprinti esamą organizmo būklę, imunitetą, gerina žarnyno mikroflorą ir kovoja su kenksmingais mikroorganizmais. Dėl to, gamintojai, kurie orientuojasi į ateities perspektyvas ir yra suinteresuoti sveiku produktu, gali pasikliauti mūsų parduodamais raugais. Natūralaus raugo sudėtyje nerasime jokio cukraus ir jo pakaitalų, hidrinto aliejaus pėdsakų, kurie neigiamai veikia ir teršia mūsų organizmą.

Rauginti pieno produktai dėl juose esančių bakterijų yra itin naudingi žmogui, ypač žarnyno veiklai, kurią stabilizuoja ir padeda išlaikyti normalią jos veiklą, šios bakterijos padeda organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis, prisideda prie geresnės asmens savijautos. Dėl to šie gaminiai yra tinkami įvairaus amžiaus vartotojams, įskaitant ir mūsų mažąsias atžalas.
Raugai, naudojami maisto produktuose, pailgina jų galiojimo trukmę, suteikia galimybę gamintojams pasiūlyti didesnį skirtingų gaminių asortimentą. Iš pradžių raugas laikomas atskirai nuo pieno ir tik sujungus juos kartu, raugas pradeda veikti. Taip mūsų klientai gali pasigaminti šviežią norimą gaminį bet kuriuo jam patogiu metu. Tai daug geriau nei parduotuvėse įsigyjami jau paruošti gaminiai, kuriuose įdėta specialių priedų, ilginančių jų galiojimo trukmę. Tai įrodo faktas, jog natūralūs, namie su raugu pagaminti pieno produktai, laikomi šaldytuve, tinkami naudoti tris-keturias paras, o parduotuvėse įsigytus jau paruoštus gaminius galima vartoti apie dvi savaites…

Natūralus raugas ne tik raugina pieną, padeda sukurti skirtingus jo produktus, bet gali atstoti ir pakeisti mieles kildinant kepinius. Pavyzdžiui, norint išsikepti naminės duonos nebūtina namie turėti specialių prieskonių, medžiagų, duonos raugą galima pagaminti labai paprastai. Tai nesudėtingas procesas, tik pareikalaus šiek tiek laiko ir kantrybės. Gaminant tokį raugą į specialų stiklinį ar molinį indą kasdien įdedama reikalingų sudėtinių dalių, pavyzdžiui, šiuo atveju duonos raugui pagaminti reikės kiekvieną dieną dėti tą patį kiekį miltų ir vandens. Papildžius mišinį, jį reikia pamaišyti ir palikti toliau raugintis. Šiltoje temperatūroje, priklausomai nuo kiekio, mišinys tinkamu tampa maždaug per penkias dienas. Atskyrus dalį raugo jis sumaišomas su miltais, vandeniu ir gaunama duonos kepimui tinkama tešla.

Raugus parduodame individualių žmonių namų poreikiui, tiekiame juos pieno produktų gamybos pramonėms ir ūkininkams. Mūsų klientai turi galimybę įsigyti aukštos kokybės maisto pramonei pritaikytus raugus, kurie padės sukurti sveikus, norimos konsistencijos ir skonio gaminius.